Статыстыка |
Анлайн усяго: 2 Гасцей: 2 Карыстальнікаў: 0 |
|
Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783 Паказана матэрыялаў: 7351-7400 |
Старонкі: « 1 2 ... 146 147 148 149 150 ... 155 156 » |
Для цеста малако падагрэем, злучым з яйкамі, ванільным цукрам і соллю. Усыплем муку, размяшаем цеста да аднастайнай кансістэнцыі і пакінем на 30 хвілін, накрыўшы сурвэткай. Спячом блінцы, змазваючы патэльню топленым маслам. |
Вышмараваць маслам форму для кекса ёмістасцю 900 г і пакрыць харчовай плёнкай. Ўзбіць бялкі з дробкай солі ў моцную пену. Пакласці 125 г цукру ў рондаль з 4 ст. л вады і павольна награваць, каб цукар растварыўся. |
Вышмараваць маслам і пракласці харчовай плёнкай глыбокую форму ёмістасцю 2.3 л і даўжынёй 30 см. Пакласці яечныя бялкі і соль у чыстую міску і ўзбіваць у моцную пену. |
Бананы ўзаб'ём блендэрам са смятанай, тварагом, карыцай і цукровай пудрай. Выкладзем масу ў формачкі і замарозім. |
Спосаб ужывання: Віно (3 літра) выліць у эмаляваны посуд, дадаць пакет з рэзкімі затаўкамі, цукар па густу. Грэць памешваючы драўлянай лыжкай, але не даводзіць да кіпення. |
Спосаб ужывання: Цудоўная сумесь рэзкіх затавак, якая надае прыемны густ і водар любым стравам з бульбы. |
Спосаб ужывання: Класічная універсальная прыправа, прызначаная для падрыхтоўкі разнастайных страў з мяса, рыбы, птушкі, гародніны, яйкаў, грыбоў, а гэтак жа салат, супоў і соусаў. |
Гэта сумесь травы шырока распаўсюджана ў свеце. А прыйшла яна, як відаць з назвы, з Праванса, Францыя. Праванс, у прыватнасці, знакаміты сваімі лавандавымі палямі. |
(добрыя якасці, умерана пякучы, цёмны) |
(добрыя якасці, умерана пякучы, светлы) |
Спелыя, але цвёрдыя мясістыя плады перцу чысцяць ад насення, прапускаюць праз мясасечку, дадаюць соль, змешваюць і кладуць у слоікі. |
Апроч чатырох асноўных рэзкіх затавак у яго ўваходзяць: |
Нагрэць алей, абсмажыць пад вечкам насенне гарчыцы, дадаць усе астатнія кампаненты. |
Вымытыя карані хрэна нагабляваць, высушыць у печы ці духоўцы, размалоць у млыне для спецый ці здрабніць у ступцы. Захоўваць у зачыненым посудзе. |
Маладое лісце стрэлкі звычайнай добра высушыць (лепш у нежаркай духавой шафе), стаўчы, |
Лісце крапівы сушыце ў добра праветрываючым памяшканні. Крапіва лічыцца высушанай, калі цэнтральныя жылкі ліста ломяцца з трэскам. |
Гэта сумесь спецый выдатна падыходзіць для гародніны, запечанай на барбекю - паспрабуйце пасыпаць ёй катахі кукурузы ці парэжце напалову салодкую бульбу і абшмаруйце сумессю зрэз, папырскайце алеем і запякайце на барбекю, абсмажвайце ці запякайце. |
(для курыных булёнаў, абмешвання адварной і тушанай курыцы, куранятаў, індычкі): |
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, падвесіць для прасушкі. Затым адрэзаць і выдаліць грубыя і тоўстыя хвосцікі і сцеблы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1см, |
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, не падсушваючы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см. На дно слоікаў насыпаць пласт солі, укладваць кроп, перасыпаючы соллю і ўтрамбоўваючы. Напоўненыя слоікі прычыніць поліэтыленавай плёнкай ці пергаментнай паперай, вытрымаць пры пакаёвай тэмпературы 2 дні. |
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, падвесіць для прасушкі. Затым адрэзаць і выдаліць грубыя і тоўстыя хвосцікі і сцеблы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см, выкласці на белую чыстую паперу, сушыць у цені на працягу дня, варушачы пласт праз кожныя 30 хвілін. |
Усе кампаненты бяруць у роўных частках, толькі карыцу можна ў падвойнай колькасці. |
Здрабніце гваздзіку разам з лаўровым лістом. Злучыце сумесь з соллю, чорным перцам, карыцай, мушкатовым арэхам, дадайце перац чылі, цім’ян і базілік. |
Перамяшаць, прасушыць у слаба нагрэтай духоўцы ці на сонцы. Захоўваць у слоіках ці бутэльках. |
Слоўнік "Larouse Gastronomique" раіць для яе падрыхтоўкі размалоць і змяшаць усе затаўкі. |
Для гэтых сумесяў характэрна наяўнасць вялікай долі (да 70-80%) кменападобных рэзкіх затавак (ажгон, каляндра, кмен). |
Вазьміце тыя ж інгрэдыенты, што і для чырвонага парашка кары, з той толькі розніцай, што замест сушонага чырвонага - свежы зялёны струкавы перац. |
У салодкія стравы кладуцца: |
- Да смажанай рыбы варта дадаваць любы молаты перац, хрэн, шалвею. |
Ў Мемфісе і наваколлях вельмі папулярныя сухія марынады з утрыманнем спецый, якія надаюць "вэнджаны" прысмак (папрыка, чылі) |
Добра ўсё змяшаць і пакласці ў шкляны слоік. Слоік захоўваць у прахалодным, цёмным месцы, можна ў маразілцы |
Заправа Пяць спецый - духмяная заправа са складаным смакавым адценнем, традыцыйная ў кітайскай кухні. Яна шырока выкарыстоўваецца пры падрыхтоўцы мяса, птушкі, у марынадах і соусах. Дадае адмысловы густ і водар ежы. |
Ужываецца пры падрыхтоўцы мяса, якое шаруецца сумессю да пачатку апрацоўкі. Таксама выкарыстоўваецца ў супах і гарнірах, але дадаецца ў канцы падрыхтоўкі. |
Змяшаць усе інгрэдыенты. Захоўваць у герметычна зачыненым кантэйнеры. |
Зрабіць з кавалка мяса духмяны і незвычайны нічога не стоіць! Проста перад тым, як рыхтаваць, трэба добра нацерці яго гэтай сумессю. |
Перад нізаннем на шампур мяса, пасыпаць кавалачкі мяса заправай, далей рыхтаваць звычайным спосабам. |
|