Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы

    Усяго матэрыялаў ў каталогу: 7783
    Паказана матэрыялаў: 7351-7400
    Старонкі: « 1 2 ... 146 147 148 149 150 ... 155 156 »

    Для цеста малако падагрэем, злучым з яйкамі, ванільным цукрам і соллю. Усыплем муку, размяшаем цеста да аднастайнай кансістэнцыі і пакінем на 30 хвілін, накрыўшы сурвэткай. Спячом блінцы, змазваючы патэльню топленым маслам.

    Дэсерт | Просмотров: 215 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Вышмараваць маслам форму для кекса ёмістасцю 900 г і пакрыць харчовай плёнкай. Ўзбіць бялкі з дробкай солі ў моцную пену. Пакласці 125 г цукру ў рондаль з 4 ст. л вады і павольна награваць, каб цукар растварыўся.

    Дэсерт | Просмотров: 217 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Вышмараваць маслам і пракласці харчовай плёнкай глыбокую форму ёмістасцю 2.3 л і даўжынёй 30 см. Пакласці яечныя бялкі і соль у чыстую міску і ўзбіваць у моцную пену.

    Дэсерт | Просмотров: 206 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Бананы ўзаб'ём блендэрам са смятанай, тварагом, карыцай і цукровай пудрай. Выкладзем масу ў формачкі і замарозім.

    Дэсерт | Просмотров: 168 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Спосаб ужывання: Віно (3 літра) выліць у эмаляваны посуд, дадаць пакет з рэзкімі затаўкамі, цукар па густу. Грэць памешваючы драўлянай лыжкай, але не даводзіць да кіпення.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 383 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Спосаб ужывання: Цудоўная сумесь рэзкіх затавак, якая надае прыемны густ і водар любым стравам з бульбы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 545 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Спосаб ужывання: Класічная універсальная прыправа, прызначаная для падрыхтоўкі разнастайных страў з мяса, рыбы, птушкі, гародніны, яйкаў, грыбоў, а гэтак жа салат, супоў і соусаў.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 465 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Гэта сумесь травы шырока распаўсюджана ў свеце. А прыйшла яна, як відаць з назвы, з Праванса, Францыя. Праванс, у прыватнасці, знакаміты сваімі лавандавымі палямі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 350 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    (добрыя якасці, умерана пякучы, цёмны)

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 264 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    (добрыя якасці, умерана пякучы, светлы)

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 278 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя, але цвёрдыя мясістыя плады перцу чысцяць ад насення, прапускаюць праз мясасечку, дадаюць соль, змешваюць і кладуць у слоікі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 526 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Апроч чатырох асноўных рэзкіх затавак у яго ўваходзяць:

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 297 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Нагрэць алей, абсмажыць пад вечкам насенне гарчыцы, дадаць усе астатнія кампаненты.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 308 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымытыя карані хрэна нагабляваць, высушыць у печы ці духоўцы, размалоць у млыне для спецый ці здрабніць у ступцы. Захоўваць у зачыненым посудзе.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 294 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладое лісце стрэлкі звычайнай добра высушыць (лепш у нежаркай духавой шафе), стаўчы,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Лісце крапівы сушыце ў добра праветрываючым памяшканні. Крапіва лічыцца высушанай, калі цэнтральныя жылкі ліста ломяцца з трэскам.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    (танны) пякучы

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 297 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    (танны) непякучы

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 284 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    Гэта сумесь спецый выдатна падыходзіць для гародніны, запечанай на барбекю - паспрабуйце пасыпаць ёй катахі кукурузы ці парэжце напалову салодкую бульбу і абшмаруйце сумессю зрэз, папырскайце алеем і запякайце на барбекю, абсмажвайце ці запякайце.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 305 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.07.2014 | Комментарии (0)

    На 100 г сумясі, г:

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 305 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    На 100 г сумясі, г:

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 308 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    (для курыных булёнаў, абмешвання адварной і тушанай курыцы, куранятаў, індычкі):

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежы малады кроп перабраць, прамыць, падвесіць для прасушкі. Затым адрэзаць і выдаліць грубыя і тоўстыя хвосцікі і сцеблы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1см,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежы малады кроп перабраць, прамыць, не падсушваючы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см. На дно слоікаў насыпаць пласт солі, укладваць кроп, перасыпаючы соллю і ўтрамбоўваючы. Напоўненыя слоікі прычыніць поліэтыленавай плёнкай ці пергаментнай паперай, вытрымаць пры пакаёвай тэмпературы 2 дні.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежы малады кроп перабраць, прамыць, падвесіць для прасушкі. Затым адрэзаць і выдаліць грубыя і тоўстыя хвосцікі і сцеблы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см, выкласці на белую чыстую паперу, сушыць у цені на працягу дня, варушачы пласт праз кожныя 30 хвілін.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе кампаненты бяруць у роўных частках, толькі карыцу можна ў падвойнай колькасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 291 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Здрабніце гваздзіку разам з лаўровым лістом. Злучыце сумесь з соллю, чорным перцам, карыцай, мушкатовым арэхам, дадайце перац чылі, цім’ян і базілік.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Перамяшаць, прасушыць у слаба нагрэтай духоўцы ці на сонцы. Захоўваць у слоіках ці бутэльках.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 292 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 411 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 337 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўсё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 394 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    ( пякучы, цёмны)

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 492 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    (далікатны, светлы)

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 489 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Слоўнік "Larouse Gastronomique" раіць для яе падрыхтоўкі размалоць і змяшаць усе затаўкі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 342 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Для гэтых сумесяў характэрна наяўнасць вялікай долі (да 70-80%) кменападобных рэзкіх затавак (ажгон, каляндра, кмен).

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 354 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Вазьміце тыя ж інгрэдыенты, што і для чырвонага парашка кары, з той толькі розніцай, што замест сушонага чырвонага - свежы зялёны струкавы перац.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 357 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 356 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 381 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 294 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    (далікатны просты)

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 390 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    У салодкія стравы кладуцца:

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 332 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    - Да смажанай рыбы варта дадаваць любы молаты перац, хрэн, шалвею.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 342 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў Мемфісе і наваколлях вельмі папулярныя сухія марынады з утрыманнем спецый, якія надаюць "вэнджаны" прысмак (папрыка, чылі)

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 406 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра ўсё змяшаць і пакласці ў шкляны слоік. Слоік захоўваць у прахалодным, цёмным месцы, можна ў маразілцы

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 292 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Заправа Пяць спецый - духмяная заправа са складаным смакавым адценнем, традыцыйная ў кітайскай кухні. Яна шырока выкарыстоўваецца пры падрыхтоўцы мяса, птушкі, у марынадах і соусах. Дадае адмысловы густ і водар ежы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 309 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Ужываецца пры падрыхтоўцы мяса, якое шаруецца сумессю да пачатку апрацоўкі. Таксама выкарыстоўваецца ў супах і гарнірах, але дадаецца ў канцы падрыхтоўкі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць усе інгрэдыенты. Захоўваць у герметычна зачыненым кантэйнеры.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 300 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Зрабіць з кавалка мяса духмяны і незвычайны нічога не стоіць! Проста перад тым, як рыхтаваць, трэба добра нацерці яго гэтай сумессю.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 351 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)

    Перад нізаннем на шампур мяса, пасыпаць кавалачкі мяса заправай, далей рыхтаваць звычайным спосабам.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.07.2014 | Комментарии (0)