-3 ст. лыжкі растваральнай кавы,
-3 ст. лыжкі гарачай вады,
-1/4 шклянкі халоднай вады,
-1/2 шклянкі цукру,
-4 жаўтка,
-2 шклянкі слівак.
Растваральную каву заліць кіпенем. Ў вадзе развесці цукар і варыць датуль, пакуль за відэльцам, апушчаным ў сіроп, не будуць цягнуцца ніткі. Гатовы сіроп ўліць, памешваючы, ў расцёртыя жаўткі.
Сумесь расціраць да загусцення, ўліць каву, размяшаць, дадаць ўзбітыя на лёдзе сліўкі, выліць ў форму і замарожваць датуль, пакуль краі не пачнуць застываць.
Выняць і ўзбіваць на працягу 1 хвіліны. Разліць па формачках і зноў паставіць ў халадзільнік. Калі марозіва згусне, падаць да стала.
|