- 1 ст. л. цукровай пудры
- 250 мл свежых слівак
- пакуначак ваніліну.
Гогаль-могаль:
- 2 жаўтка
- 4 ст. л. цукровай пудры
- 2 ст. л. какава.
Крэм:
-2 бялка
Разынкі ўсыпаць у кружку, заліць кіпенем і праз хвіліну адкінуць на сіта. Жаўткі старанна адлучыць ад бялкоў. З жаўткоў зрабіць гогаль-могаль. Добра расцерці. Бялкі ўзбіць венцам да моцнай пены.
Сліўкі з халадзільніка размяшаць відэльцам, выліць ў глыбокую міску і ўзбіваць, пакуль не атрымаецца крэм, паступова дадаючы цукровую пудру і 1 пакуначак ваніліну.
Ўзбітыя бялкі асцярожна злучыць з гогалем-могалем, дадаць крэм са слівак і 1 ст. л. асушаных разынак. Трохі крэму пакінуць для ўпрыгожвання марозіва.
Гатовую масу перакласці ў шкляныя вазачкі, упрыгожыць кожную порцыю лыжачкай крэму і паставіць у халадзільнік. Праз гадзіну марозіва будзе гатова.
|