-віно чырвонае дэсертнае - 50 грам
-цукар - адна сталовая лыжка
-вада - 1 шклянка
-марозіва - 200 грам
-жэлацін - 1 г.лыжка
-гваздзічка і карыца молатыя - па густу
-цэдра 1 цытрыны
Жэлацін замочым у шасціразовай колькасці халоднай кіпячонай вады да набракання, далей распусцім на вадзяной лазні. У ваду пакладзём цукар, карыцу, гваздзічку, цэдру цытрыны і дальём сіроп да кіпення, працэдзім.
Далей дададзім віно і падрыхтаваны жэлацін. Прыгатаванае жэле выкладзем у формачкі і астудзім да застудневання.
Перад падачай формачкі на некалькі секунд апусцім у гарачую ваду і выкладзем жэле на талерку. На жэле пакладзем па шарыку марожанага, аформім ўзбітымі сліўкамі.
|