-чарніца - 200 г.
-яйкі - 4 шт.
-цукар - 1 ст. лыжка
-мука пшанічная - 0, 5 шклянкі
-малако - 0,5 шклянкі
-мёд - 1 ст. лыжка
-сметанкавае масла - 1 ст. лыжка
-ванільны цукар - на кончыку нажа
-цэдра паловы цытрыны
-гарэлка - 20 мл.
-соль - па густу
-цукровая пудра для ўпрыгожвання
З яечных жаўткоў, вадкага мёда, малака і мукі замясіць цеста. Дадаць трохі солі, ванільнага цукру, цэдру і гарэлку. Бялкі двух яйкаў ўзбіць з цукрам у моцную пену і вельмі акуратна ўвесці ў цеста.
Растапіць на патэльні сметанкавае масла і патушыць у ім чарніцу - зусім трохі, каб ягады сталі бліскучымі. Выліць цеста на ягады і злёгку перамяшаць.
Выпякаць у духоўцы 10 хвілін пры тэмпературы 200 С і затым яшчэ 10 хвілін пры тэмпературы 160 С. З дапамогай лапаткі падзяліць амлет на 4 часці і, акуратна перавярнуўшы, пакласці на талеркі.
На талерцы кожны кавалак амлету прысыпаць цукровай пудрай. Асабліва смачна з халодным малаком ці гарачай гарбатай. На ваш густ. Можна ўзяць і іншыя ягады.
Яны таксама будуць вельмі дарэчы, калі вы вырашылі папесціць сям'ю салодкім амлетам Прыемнага апетыту і зоркасці!
|