-1 слоік (400 г) кансерваваных персікаў,
-1 ст. л. цукру,
-дробка сухога імбіра,
-4 курыных яйкі,
-3 г. л. сметанкавага масла,
-1/3 шклянкі раскрышанага імбірнага печыва (прыкладна 5 цэлых печываў).
Персікі нарэзаць тонкімі долькамі. Выкласці іх у невялікую патэльню, пасыпаць цукрам і імбірным парашком. Тушыць, памешваючы, на маленькім агні, да поўнага растварэння цукру. Зачыніць вечкам, захоўваць цёплымі, пакуль не спатрэбяцца.
Адлучыць бялкі ад жаўткоў, узбіць бялкі ў шчыльную пену, патроху дадаўшы туды чвэрць шклянкі халоднай вады. У іншай місцы ўзбіць жаўткі да стану светла-жоўтай пены.
Акуратна змяшаць бялкі з жаўткамі. У добра разагрэтай патэльні дыяметрам 24 см растапіць палову масла. Уліць яечную сумесь.
Смажыць на сярэднім агні 4-5 хвілін, пакуль ніжні бок амлету не стане залацістым. Потым пераставіць патэльню ў духоўку, разагрэтую да 170 С, і запякаць яшчэ 10 хвілін (калі вы выкарыстоўваеце патэльню з ручкай, абгарніце ручку некалькімі пластамі фальгі).
Вострым нажом зрабіць па цэнтру амлету неглыбокі надрэз ад краю да краю, але не праразаючы яго наскрозь. На адну палову выкласці персікі, пасыпаць іх печывам, апырскаць пакінутым растопленым маслам.
Пры дапамозе лапатачкі накрыць другой паловай. Перакласці на летнюю талерку і падаць.
|