- слімакі (паляндвіца) – 300 г
- зялёная цыбуля - пучок
- памідоры – 200 г
- рыс – 250 г
- воцат - лаўровы ліст- па густу
- зеляніна пятрушкі - па густу
- соль
- тлушч для смажання.
У тлушчы з невялікай колькасцю вады пратушыь дробна нарэзаную цыбулю. Дадаць прамыты рыс і тушыць разам з цыбуляй да выпарвання вадкасці. Асобна на працягу 15 хвілін праварыць слімаковую паляндвіцу ў падсоленай, злёгку падкісленай воцатам вадзе, у канцы варкі дадаць лаўровы ліст. Падрыхтаваных слімакоў і нацёртыя на дробнай тарцы памідоры выкласці ў тушаны рыс з цыбуляй, заліць цёплай вадой і варыць на моцным агні. У канцы варкі пакласці нарэзаную пятрушку.
|