- слімакі (паляндвіца) – 400 г
- алей - 100 мл
- салера (корань) – 100 г
- морква – 50 г
- рэпчатая цыбуля – 150 г
- таматавае пюрэ - 15г
- мука – 20 г
- часнык - 3 зубчыка
- чорны перац (молаты) - па густу
- соль - па густу
- лаўровы ліст - па густу
- цытрына - 1 шт.
- сталовы воцат - 10 мл.
Філе слімакоў адварыць у 1 л вады з даданнем воцату і лаўровага ліста на працягу 15 хвілін. Булён зліць. Дробна насечаную цыбулю, тушыць у масле, дадаць трохі вады, нарэзаную моркву і салеру. Падчас пратушвання сумесь размяшаць з таматам, разведзеным халоднай вадой мукой і заправамі. Пратушаную сумесь выкласці на бляху, зверху раскласці адвараных слімакоў, парэзаны часнык і цытрыну. Запякаць на ўмераным агні 30 хвілін. Падаваць у выглядзе суцэльнага пірага ці парцыённых запяканак.
|