- слімакі (паляндвіца) – 200 г
- сухое віно - 1 шклянка
- яйка - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- мука - 3 ст.л.
- малако - 2 ст.л.
- лаўровы ліст - па густу
- цім’ян - па густу
- соль - па густу
-перац - па густу
- тлушч для смажання.
Філе праварыць на працягу 1 гадзіны ў 0,5 л вады, да якой дададзена сухое віно, цім’ян, соль, лаўровы ліст па густу. Кавалачкі паляндвіцы астудзіць у булёне. Прыгатаваць цеста, узяўшы муку, малако, 1 г. лыжку алею, жаўток, трохі солі і перцу. Перад ужываннем дадаць узбіты бялок і 1 сталовую лыжку вельмі дробна насечанай цыбулі. Кожны кавалачак паляндвіцы старанна памачыць у цесце і апусціць у кіпячае масла. Пасля таго як цеста падсмажыцца - падаваць на стол гарачым.
|