- слімакі (паляндвіца) – 200 г
- аліўкавы алей
- яйка - 1 шт.
- паніровачныя сухары
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- воцат - па густу
- цытрына - па густу
- соль
- корань пастарнака - па густу
- лаўровы ліст - па густу
- белая мука.
Філе слімака на працягу 1 гадзіны праварыць у злёгку падсоленай і падкісленай вадзе, у канцы варкі дадаць лаўровы ліст. Слімакоў астудзіць у булёне, затым булён сцадзіць. У асобнай місцы старанна перамяшаць яйка з соллю і дробкай расцёртых карэнняў. Слімакоў паслядоўна абкачаць у муце, размешаным яйку і сухарах. Вычышчаную і дробна парэзаную цыбуліну абсмажыць на аліўкавым алеі, дадаць слімакоў і абсмажыць з усіх бакоў. Пры смажанні слімакоў асцярожна перагортваць такім чынам, каб не парушылася скарыначка. Гатовых слімакоў раскласці на талерцы ці парцыённых талерках і падаваць з нарэзанай цытрынай.
|