Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Экзатычная кухня

    СЛІМАКІ ПА-БУРГУНДЦКУ

    -100 слімакоў,

    -1 літр белага віна,

    -200 г трохпрацэнтнага воцату,

    -3 ст. лыжкі мукі,

    -2 морквы,

    -2 буйных галоўкі цыбулі,

    -пятрушка,

    -лаўровы ліст,

    -цім’ян,

    -соль,

    -800 г слівачнага масла.

     

    Падрыхтаваных слімакоў пакласці ў рондаль, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення і кіпяціць 5 - 6 хвілін. Спаласнуць іх халоднай вадой, абсушыць чыстай анучкай або ручніком, кравецкай іголкай выняць слімака з хаткі (у Францыі для гэтага ёсць адмысловая "прылада працы", яна нагадвае кравецкую шпільку) і адрэзаць у яе чорны кончык. Вычышчаных такім чынам слімакоў зноў прамыць і пакласці ў рондаль, заліў белым сухім віном і такой жа колькасцю вады так, каб усе слімакі былі пакрытыя вадкасцю. Дадаць 2 нарэзаныя морквы, нарэзаныя цыбуліны, чабор, корань пятрушкі, галінку салеры, зялёную цыбулю. Пасаліць з разліку 10 г на літр і варыць на працягу 4 гадзін. Затым зняць з агню і пакінуць астуджацца ў гэтым булёне. Пакуль слімакі варацца, вымыць і пракіпяціць ракавінкі ў содавай вадзе. Затым прамыць іх чыстай вадой і абсушыць. Слімаковы алей: нарэзаць вельмі дробна (можна нацерці на тарцы) 100 г цыбулі, 3 буйных зубчыка часныку, дадаць 80 г нарэзанай пятрушкі, 25 г солі, 5 г молатага перцу, 700 г сметанковага масла мяккага, але не растопленага. Добранька ўсё размяшаць у місцы. На дно ракавіны пакласці арэшак прыгатаванага масла, затым - слімака, накрыць зверху добрай порцыяй таго ж масла. Выкласці нафаршырованыя ракавінкі маслам уверх на талерку і перад падачай паставіць іх у гарачую духоўку на 7-8 хвілін. Шыпячую духмяную страву падаваць неадкладна.

    Катэгорыя: Экзатычная кухня | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 254 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar