- слімакі (паляндвіца) – 500 г
- масла сметанкавае - 150г
- цыбуля рэпчатая – 50 г
- чырвонае віно - 150 мл
- цыбуля высадак – 500 г
- грыбы – 250 г
- араматычная зеляніна - па густу
- молаты чорны перац - па густу
- пятрушка - па густу.
Спасераваць цыбулю і ў яе пакласці размарожанае мяса слімака, дадаць солі па густу, чорны перац, чырвонае віно, галоўкі высадкаў цыбулі, апараныя кіпенем і прыпушчаныя з маслам на працягу 10-15 хвілін, а таксама свежыя грыбы, нарэзаныя на 4 часці, даліць 200-300 мл вады. Рондаль накрыць вечкам і паставіць на слабы агонь. Калі вадкасць выкіпіць, дадаць трохі вады ці слімаковага булёна. Прыпускаць яшчэ на працягу 25-30 хвілін. Пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі. Падаць гарачымі.
|