- слімакі (паляндвіца) – 300 г
- сметанкавае масла – 125 г
- рыс – 100 г
- рэпчатая цыбуля – 100 г
- воцат - па густу
- чырвоны і чорны молаты перац - па густу
- лаўровы ліст
- соль.
Філе слімакоў на працягу 30 хвілін пракіпяціць у 1,5 л вады, з даданнем воцату і солі. У канцы варкі пакласці лаўровы ліст. У масле і невялікай колькасці вады спасераваць здробненую цыбулю, каб стала мяккай, дадаць слімакоў і чырвоны перац. Заліць кіпенем і варыць на павольным агні 30 хвілін. У канцы варкі ўсыпаць рыс, пасаліць па густу і праварыць яшчэ 20 хвілін. Падаючы на стол заправіць чорным перцам.
|