- 2 літра вады,
-3 - 4 сярэдніх апельсіна,
-250 грам цукровага пяску,
-ці 180 - 200 грам вадкага мёда.
Зняць з прамытых апельсінаў цэдру, дробна нарэзаць і заліць крутым кіпенем на 1-2 хвіліны, каб выдаліць гаркату.
Ваду зліць, цэдру заліць патрэбнай для напоя колькасцю халоднай вады, хутка давесці да кіпення, і праварыць каля 10 хвілін на слабым агні.
Затым даць адвару настаяцца 2-3 гадзіны, працадзіць, дадаць цукар ці мёд і яшчэ раз выгрэць да кіпення (але не кіпяціць).
Даць напою астыць да злёгку цёплага стану, дадаць выціснуты з апельсінаў сок і затым ужо напой добра астудзіць.
Асобна падаць да напоя кубікі харчовага лёду.
|