-2 банана,
-4 яйкі,
-З ст. лыжкі малака,
-5 г. лыжак цукру,
-1 г. лыжка топленага сметанкавага масла,
-1 cт. лыжка лікёру,
-1 г. лыжка паніровачных сухароў,
-1 г. лыжка мукі,
-карыца
Бананы вымыць, ачысціць ад лупіны, вычышчаную мякаць бананаў разрэзаць уздоўж на доўгія лустачкі. 2 гарбатныя лыжкі цукру змяшаць у невялікай ёмістасці з карыцай. Яйкі разбіць, адлучыць жаўткі ад яечнага бялку. Расцерці дабяла яечныя жаўткі з 3 гарбатнымі лыжкамі цукру, а затым, развядучы гарачым малаком і дадаўшы муку і лікёр, старанна ўсё перамяшаць. Прыгатаваны яечны соус нагрэць на вадзяной лазні да загусцення. Доўгія лустачкі бананаў пакласці на патэльню, змазаную топленым сметанкавым маслам і пасыпаную паніровачнымі сухарамі, і запекчы, змясціўшы ў гарачую духоўку. Запечаныя бананы выняць з духоўкі і пасылаць зверху прыгатаванай сумессю цукру з карыцай. Падаць да стала ў гарачым выглядзе, паставіўшы яечны соус побач са стравай у адмысловым соусніку.
|