-свініна (карэйка з 8 рэбрамі) - 700 г
-аліўкавае масла - 2 ст. л
-перац чорны молаты
-соль
Для таматна-мятнага соусу:
-памідоры - 2 шт.
-воцат яблычны - 1 г. л
-цукар - 2 г. л
-цыбуля-парэя - 1/2 сцябла
-мята сечаная - 2 ч. л
-соль
Для вінна-гарчычнага соусу:
-мука пшанічная - 3 г. лыжкі
-віно белае сухое - 1 шклянка
-булён мясны - 2/3 шклянкі
-гарчыца з зернямі - 3 г. л
Свіную карэйку разрэжце па шырыні косткі на 8 катлет. Зачысціце костачкі, мякаць, зрэзаўшы пры неабходнасці лішні тлушч, злёгку адбіце. Катлеты смажце на алеі пры моцным агні да утварэння румянай скарыначкі, затым паменшыце нагрэў і давядзіце катлеты да гатовасці, пасаліце, паперчыце, зніміце з патэльні і захоўвайце ў цяпле. Для таматна-мятнага соусу памідоры апарце, зніміце скурку і, разрэзаўшы напалову, выдаліце насенне, мякаць дробна нарэжце. На патэльню, у якой смажылася мяса, пакладзіце памідоры, дробна нарэзаную цыбулю і цукар, абсмажвайце, памешваючы, некалькі хвілін. Уліце воцат, пасаліце і прагрэйце 5-7 хвілін. Мяту дадайце ў соус перад самай падачай. Для вінна-гарчычнага соусу муку падсушыце на сухой патэльні без змены колеру, злёгку астудзіце і ўліце, памешваючы віно і булён. Варыце соус да загусцення, затым падмяшайце гарчыцу. Пры падачы вінна-гарчычны соус наліце ў цэнтр стравы, пакладзіце катлеты па 2 штукі на порцыю, вакол падліце таматна-мятны соус. Гарніруйце адваранай бульбай ці чыпсамі з бульбы, свежай гароднінай і зелянінай.
|