Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя мясныя стравы

    БАРАНАВЫЯ КАТЛЕТЫ ПА-БРЭТОНСКУ

    -6 катлет,

    -3 вялікіх цыбуліны,

    - 50 г смятаны,

    -1 шклянка мяснога соку,

    - 80 г сметанкавага масла,

    -2 яйкі,

    -50 г мукі,

    - 8 паніровачных сухароў,

    -соль,

    -перац.

     

    У місачцы ўзбіць відэльцам 1 яйка, дробку солі, дробку перцу, 1 сталовую лыжку халоднай вады. Муку насыпаць у адну талерку, паніровачныя сухары - у другую. Катлеты злёгку адбіць і апусціць паслядоўна ў муку, у яечную сумесь, затым у паніровачныя сухары. Злёгку папляскаць катлеты плоскай дзяржальняй нажа, каб не адлучаліся паніровачныя сухары. Катлеты абсмажыць у пакінутым разагрэтым сметанкавым масле па 8-10 хвілін з кожнага боку на сярэднім агні. Гатовыя катлеты пакласці вяночкам на летнюю талерку і трымаць у цёплым месцы. Вычышчаную і нарэзаную цыбулю пакласці ў разагрэтае сметанкавае масла (30 г) і патушыць на слабым агні, не даючы зарумяніцца. Як толькі цыбуля будзе гатовая, ўліць у яе так званы "мясны сок". Каб атрымаць яго, трэба ў патэльню, дзе смажыліся катлеты, наліць шклянку вады, драўлянай лыжкай саскрэбці ўсё, што прыліпла да дна, закіпяціць - гэта і будзе "мясны сок". Не забудзьцеся перш, чым наліваць у патэльню ваду (ці булён), прыбраць з яе тлушч, бо ён раскладаецца пры кіпенні. Перамяшаць "мясны сок" з цыбуляй, даць выкіпець вадкасці . Жаўток адлучыць ад бялку (бялок не запатрабуецца), змяшаць са смятанай. У цыбулю з мясным сокам ўліць жаўток са смятанай, пасаліць па густу, перамяшаць і злёгку падагрэць, не даючы закіпець. Паліць соусам баранавыя катлеты і адразу падаваць.

    Катэгорыя: Галоўныя мясныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (28.06.2014)
    Праглядаў: 226 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar