-4 баранавыя катлеты.
-30 г сметанкавага масла ці маргарыну,
-1 цыбуліна,
-150 г вяндліны,
-2 ст. лыжкі алею,
-1 шклянка белага віна,
-5-б зубчыкаў часныку,
-1 цытрына, -100 г цёртага міндаля,
-соль,
-перац.
Вычышчаны часнык варыць у падсоленай вадзе 5 хвілін, затым выняць з рондаля. Маленькія лустачкі вяндліны абсмажыць з дробна нарэзанай цыбуляй у разагрэтым алеі на слабым агні. Калі цыбуля стане празрыстай, пасыпаць яго мукой, перамяшаць, прасмажыць на працягу 1-2 хвілін на слабым агні, затым ўліць шклянку віна і шклянку вады. Адвараны часнык расцерці відэльцам; з цытрыны зрэзаць цэдру і нарэзаць на тонкія лустачкі; часнык і цытрыну пакласці ў соус, пасаліць, паперчыць, патушыць на працягу 15 хвілін, пасля чаго дадаць цёрты на тарцы міндаль і варыць яшчэ 5 хвілін. У патэльні разагрэць сметанкавае масла. Калі яно пачне набываць цёмна-залацісты колер, абсмажыць у ім катлеты па 2-3 хвіліны з кожнага боку; пасаліць, паперчыць, пакласці ў падагрэтую талерку, паліць соусам і падаваць.
|