-4 баранавыя катлеты,
-тлушч для смажання,
-соус з 500 г цыбулі рэпчатай,
-1 ст. лыжкі сметанкавага масла ці маргарыну,
-1 гарбатная лыжка таматавай пасты,
-соль - па густу,
-перац - па густу,
-трохі мяснога булёна.
Цыбулю дробна пасекчы і злёгку абсмажыць на сметанкавым масле. Затым дадаць таматавую пасту, пасаліць, паперчыць, дадаць трохі мяснога булёна (можна дадаць таксама невялікую колькасць вады) і на невялікім агні пракіпяціць цыбулю - яна павінна, добра разварыцца. Атрыманае пюрэ працерці скрозь сіта. Катлеты абсмажыць абапал на сметанкавым масле, на моцна разагрэтай патэльні, пасаліць і паперчыць. Кожную катлету паліць зверху прыгатаваным соусам і зараз жа падаць да стала. На гарнір можна падаць бульбу ў фрыцюры ці рассыпісты рыс.
|