-1 кг мякаці бараніны,
-2 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-1/2 гарадской булкі,
-70 г расліннага сала, для смажання,
-2 цытрыны,
-100 г зялёнай цыбулі,
-перац - па густу
-соль - па густу.
Мяса дробна нарэзаць, перасыпаць перцам і дробна нарэзанай цыбуляй, пасаліць па густу і пакінуць на 2-3 гадзіны, Затым прапусціць праз мясасечку, дадаўшы папярэдне замочаны ў вадзе і добра адціснуты хлеб, падліць у фарш прыкладна 1 шклянку вады, перамяшаць і добра адбіць усю масу на дошцы, змочанай вадой. Сфармаваць з масы невялікія сасіскі і абсмажыць з усіх бакоў без паніравання ў растопленым сале, пасля чаго зараз жа падаваць з буйна нарэзанай зялёнай цыбуляй і долькамі цытрыны (са скурай).
|