-фарш свінны - 500 г
-фарш ялавічны - 500 г
-цыбуля рэпчатая - 800 г
-яйка - 1 шт.
-перац пякучы зялёны - 1 струк
-часнык - 3-4 зубчыка
-пасціла з ткемалі (тклапі) - 30 г
-насенне кмена сушонае молатае- 1 г. лыжка,
-молаты базілік- 1 г. лыжка,
-мята- 1 г. лыжка,
-арэгано - 1 г. лыжка,
-соль
Тклапі здрабніце і развядзіце ў 50-70 мл цёплай вады. Частку цыбулі (500 г) і часнык прапусціце праз мясасечку. Зялёны перац ачысціце ад насення і дробна пасечыце. Свінны і ялавічны фаршы змяшайце, дадайце сырое яйка, сушоныя спецыі і часнычна-цыбульную масу, соль па густу, зялёны перац і тклапі. Старанна перамяшайце фарш, які павінен атрымацца густым. Намачыце рукі халоднай вадой, каб мяса не прыліпала да далоняў, і сфармуйце з фаршу даўгаватыя катлеты даўжынёй 15-20 см. Катлеты можна прыгатаваць двума спосабамі: падсмажыць на патэльні на топленым масле (тлушчы) ці ж на вуглях, нанізаўшы на летнія шампуры. У другім выпадку фарш павінен быць вельмі густым, каб катлеты добра трымаліся на шампурах, а самі шампуры варта нагрэць досыць моцна, каб трохі "абпаліць" фарш. Гатовыя кабабі выкладзіце на талерку і пасыпце дробна сечанай зялёнай цыбуляй. Вакол выкладзіце горкамі нарэзаную кольцамі рэпчатую цыбулю, дробна сечаную зеляніну (пятрушку, кінзу, кроп) і зерне спелага граната
|