-мякаць ялавічыны (тлусты край) - 600 г
-часнык - 2 ст. лыжкі
-масла сметанкавае - 125 г
-яйкі - 3 шт.
-мука пшанічная - 2 шклянкі
-сухары паніровачныя - 75 г
-соль - па густу,
-перац чорны молаты - па густу
Мяса нарэзаць на парцыённыя кавалачкі, адбіць, пасаліць, паперчыць, нацерці часныком, на сярэдзіну пакласці трохі сметанкавага масла. Катлеце надаць трохкутную форму, памачыць у сумесь яйкаў, малака і мукі, абкачаць у сухарах. Смажыць у фрыцюры 8-10 хвілін пры тэмпературы 180°С. Падаць са смажанай бульбай, паліць сметанкавым маслам і пасыпаць зелянінай.
|