-500 г свініны (карэйкі),
-60 г кумпяка,
-80 г зялёнага гарошку,
-1 цыбуліна,
-1 ст. лыжка мукі,
-2 яйкі,
-3 ст. лыжкі паніровачных сухароў,
-3 ст. лыжкі топленага масла,
-соль.
Свіную карэйку (з косткай) нарэзаць кавалкамі так, каб кожны апынуўся з костачкай, адбіць, костачку зачысціць. Прыгатаваць фарш: вяндліну нарэзаць кубікамі, абсмажыць, дадаць пасераваную цыбулю, соль, муку, зялёны гарошак, перамяшаць, абсмажыць і развесці булёнам да атрымання не занадта густой масы. На адбітыя кавалкі карэйкі пакласці фарш, згарнуць іх у выглядзе каўбаскі, намачыць у яйку, запаніраваць у сухарах, затым ізноў у яйку і сухарах. Прыгатаваныя каўбаскі абсмажыць у масле, паставіць у нагрэтую духоўку і давесці да гатовасці. Падаць са смажанай бульбай і марынаванымі грыбамі.
|