Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя мясныя стравы

    ШАШЛЫКІ З БАРАНІНЫ АРМЯНСКІ ПА-КАРСКУ

    -1600 г бараніны,

    -400 г курдзючнага сала,

    -80 мл воцату,

    -25 мл каньяку,

    -500 г рэпчатай цыбулі,

    -разнастайная зеляніна,

    -чорны і духмяны перац,

    -гваздзіка - па густу.

    З мякаці спінной і паўспінной часткі бараніны зрэзаць грубыя сухажыллі

    і разрэзаць мяса на кавалкі. Яны павінны быць круглай формы,

    даўгаватымі, з надрэзамі, вагай па 200 г. Курдзючнае сала нарэзаць

    на 12 роўных кавалкаў. Мяса і сала пакласці ў гліняны ці парцалянавы

    посуд, пасыпаць соллю, духмяным і чорным молатым перцам,

    гваздзікай, рэпчатай цыбуляй, прапушчанай праз мясасечку, дадаць

    воцат, каньяк і рэзкую зеляніну, перамяшаць і паставіць у халоднае

    месца на 6 - 7 гадзін для марынавання. Марынаваныя кавалкі бараніны

    нанізаць на шампур па дзве штукі, па краях шампура і паміж кавалкамі

    мяса нанізаць кавалкі сала, паверхню нанізаных кавалкаў мяса і сала

    падраўнаваць нажом. Смажыць над распаленымі вуглямі без полымя,

    перыядычна паварочваючы шампур, каб мяса прасмажылася

    раўнамерна. Падчас смажання шашлыка варта рэгулярна зразаць

    вонкавы абсмажаны пласт мяса і сала тонкімі лустачкамі па 1 - 1, 5 см,

    у той час, як сярэдняя частка шашлыка будзе працягваць смажыцца.

    Падаць шашлык з рэпчатай цыбуляй, разнастайнай зелянінай і

    вострымі заправамі і соусамі.

    Катэгорыя: Галоўныя мясныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (27.07.2016)
    Праглядаў: 277 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar