Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з морапрадуктаў

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 26
    Паказана матэрыялаў: 1-26

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Крэветкі вымыць і абсушыць. Дробна пасекчы 1 зубчык часныку. Перамяшаць крэветкі з часныком, аліўкавым алееам і даць трохі пастаяць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 419 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2016 | Комментарии (0)

    Нагрэць грыль да сярэдняй тэмпературы. Злёгку вышмараваць гарачую рашотку аліўкавым алеем. У невялікай місцы змяшаць мёд і апельсінавы сок.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 401 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2016 | Комментарии (0)

    Разагрэйце духоўку ці грыль да сярэдняй тэмпературы. У вялікай місцы перамяшайце крэветкі і спецыі. Наніжыце закрашаныя спецыямі крэветкі і гародніну на шампуры ці драўляныя шпажкі (апошнія трэба папярэдне вымачыць у вадзе на працягу 5-30 хвілін).

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 411 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2016 | Комментарии (0)

    Узяць тузін вустрыц, раскрыць ракавіны, зняць дробную створку і хораша выкласці на талерку. Гарніраваць салатай з марской капусты, багавіння. На далікатнае, востра-рэзкае мяса вустрыц выціснуць 5-6 капель цытрыны. Падаваць на стол.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Выняць вустрыцы з ракавін і прыпусціць з даданнем сланечнікавага алею і цытрынавай кіслаты, потым астудзіць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымытыя ракавіны раскрыць так, каб вустрыца засталася ў глыбокай створцы ракавіны, пасыпаць соллю і цёртым сырам, апырскаць сметанкавым маслам, пакласці на патэльню і запекчы да гатовасці ў смажыльнай шафе.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Раскрыць ракавіны, выняць вустрыцы і пакласці іх у посуд, дадаць сметанкавае масла, цытрынавую кіслату, соль і прыпусціць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў посуд пакласці падрыхтаваныя вустрыцы, наліць гатовы булён і давесці да кіпення, пасля чаго зняць пену, уліць струменьчыкам узбітае яйка, кунжутны алей.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Хлебную лустачку (без скарынкі) падсмажыць з аднаго боку ў палове масла. Непадсмажаны бок нашмараваць астатнім маслам.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Выпекчы з пластавага цеста карзіначкі. Выняць вустрыцы з ракавін і разам з вадкасцю пакласці ў сатэйнік, дадаць белае віно, сметанкавае масла, нарэзаныя і прыпушчаныя баравікі і кавалачкі крабаў і прыпусціць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Узяць 50 вустрыц, адлучыць ад ракавін і разам з іх вадой паставіць на агонь.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 289 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Для такога соусу звычайна патрабуецца 3-4 вустрыцы на 1 порцыю. Пасераваць вустрыц ва ўласным соку, затым выкласці іх на талерку і паліць соусам "бешамель", прыгатаваным на сліўках, ці соусам "парыз’ен" з рыбным экстрактам.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вустрыцы ачысціць ад ракавін, мякаць бланшаваць некалькі секунд, працадзіць, злучыць з белым соусам (гл.), прыгатаваным асобна, дадаць трохі соку цытрыны.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежых вустрыц у ракавінах (з разліку 4 вустрыцы на чалавека; калі ракавіна адкрыта, то яе трэба выкінуць), добра вымыць у халоднай вадзе.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 278 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў маленькім рондалі перамяшаць хлебныя дробкі з пеканамі. Вустрыцы абсушыць на папяровым ручніку, абкачаць спачатку ў яечнай сумесі з мукой, затым у хлебных дробках з пеканамі, пакласці на васковую паперу, накрыць і астудзіць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Растапіць сметанкавае масла ў форме для запяканак, пакласці ў яе 4 лыжкі паніровачных сухароў і пачакаць, пакуль яны ўбяруць масла. Разраўняць і пакласці зверху вустрыц, вынятых з ракавін, папярэдне зліўшы вадкасць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 269 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вустрыц выняць з вады, абкачаць у муце, намачыць ва ўзбітых бялках і смажыць у фрыцюры, дадаўшы канцэнтрат і соль, датуль, пакуль яны не набудуць карычневай афарбоўкі, а затым адкінуць і паскладаць у выглядзе горкі на талерку.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Ракавіны вустрыц прамыць у падсоленай вадзе, акуратна выняць з іх вустрыцы, пакласці ў сатэйнік, дадаць трохі булёна, сметанкавае масла, цытрынавы сок і прыпусціць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 292 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Мякаць вустрыц, пакласці ў неглыбокі рондаль, дадаць трохі вады, масла, соку, адціснутага з цытрыны, і прыпусціць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Старанна прамыць вустрыц, заліць вадой, дадаць цыбулю, духмяны перац, соль і цытрынавы сок. Паставіць рондаль на агонь, павольна давесці да кіпення і выключыць пліту. Накрыць вечкам і пакінуць на 5-7 хвілін.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 243 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Моркву нацерці, часнык дробна парэзаць. Парэзаць васьмінога на невялікія кавалкі. Затым трохі падсмажыць цыбулю і часнык у масле. Дадаць кавалкі васьмінога і іншыя інгрэдыенты.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Страва з сушонага мяса, разрэзанага на кавалачкі рознай формы. З даўніх пор у Карэі пхо падаюць у будні і ў святы ў форме кветак ці птушак. Пхо з васьмінога разам з іншымі пхо ўжываецца як закуска да піва ці гарэлкі.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 304 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса васьмінога памыць, злёгку адбіць малаточкам, нарэзаць на кавалкі, адварыць, дастаць шумоўкай і абсушыць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Выняць з васьмінога рот, заднепраходную адтуліну і вочы, карыстаючыся нажніцамі. Растрыбушыць яго, выняць торбу і плёнкі. Не пратыкнуць чарнільны мяшок.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Васьміногаў ачысціць - выдаліць галаву, дзюбу і г. д. Тулава вытрыбушыць.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 292 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Васьмінога разрабіць, апарыць, акунаючы ў кіпячую ваду. Зняць скуру са шчупальцаў.

    Галоўныя стравы з морапрадуктаў | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)