(карэйская кухня)
-600 г васьмінога,
-20 г зялёнай цыбулі,
-15 г алею,
-40 г соевага соусу,
-0,3 г чорнага молатага перцу,
-10 г цукровага пяску,
-20 г часныку,
-5 г падсоленага кунжуту.
Васьмінога разрабіць, апарыць, акунаючы ў кіпячую ваду. Зняць скуру са шчупальцаў. Разрэзаць на часткі даўжынёй 7-8 см, шырынёй 1,5 см, таўшчынёй 0,5 см, перамяшаць са здробненай цыбуляй і часныком, соевым соусам, цукровым пяском, алеем, кунжутам, перцам і даць прапітацца на працягу 40 хвілін. Пасля гэтага нанізаць на ражон 5-б кавалачкаў мяса, пакласці яго на рашотку для падсмажвання над агнём і хутка падсмажыць.
|