Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з рыбы

    ШАШЛЫК З ХАРЫУСА

    (над вогнішчам ва ўласным соку)

    -харыус

    Самы смачны шашлык атрымліваецца з толькі што злоўленай рыбы.

    Для падрыхтоўкі шашлыка ўзяць харыуса вагой не больш за 1 кг.

    Ачысціць ад лускі, абмыць, разрэзаць па спінцы, прыбраць вантробы,

    яшчэ раз старанна прамыць, абсушыць чыстай матэрыяй, пасаліць,

    паперчыць і нанізаць на адмысловую палку, адзін канец якой у

    выглядзе плоскага ляза пікі, а другі завостраны як калок. Палка,

    на якой будзе смажыцца шашлык, павінна быць досыць трывалай,

    даўжынёй 80-100 сантыметраў. Шашлык смажыць над вогнішчам,

    ў якім гараць смалістыя дровы, які дае шмат жару, але мала дыму.

    Для гэтага палку з нанізанай рыбай змяшчаюць нахільна над

    вогнішчам (ніжні канец палкі ўтыкаюць у зямлю і нахіляюць верхні

    канец яе над вогнішчам). Па меры засмажвання шашлыка з аднаго

    боку (звернутага да агню), павярнуць рыбу іншым бокам. Смажыць

    шашлык 10-15 хвілін у залежнасці ад таўшчыні рыбы. Да шашлыка

    можна падаць свежыя (салёныя) памідоры, цыбулю і іншыя прыправы

    (напрыклад, соевы соус).

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з рыбы | Дабавіў: wawkalaki (30.11.2016)
    Праглядаў: 34 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar