Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з рыбы

    ТРЭСКА ПАД МАРЫНАДАМ З ФЕНХЕЛЯ

    (на 4 порцыі)

    - 700 г паляндвіцы трэскі

    -1 корань фенхеля

    - 2 чырвоныя цыбуліны

    - 2 зубчыка часныку

    - 1 цытрына

    - 1/2 г. л. насення каляндры

    - 1/2 г. л. зерняў белага перцу

    - 1-2 зерня духмянага перцу

    - 1 струк сушонага перцу чылі

    - 2 лаўровых ліста

    - 1/4 л сухога белага віна

    - сок 1 цытрыны

    - 8 ст. л. аліўкавага алею

    - соль

    - свежазмелены белы перац

    - жменька мукі

    - алей - 1 г. л. мёда

    - 1 поўная жменя лісточкаў каляндры

    - 1 невялікі свежы агурок

    - 1/4 качана салаты радзічыё

    Філе трэскі вымыць халоднай вадой, абсушыць і нарэзаць лустачкамі

    шырынёй 2 см. Пачысціць фенхель, ачысціць цыбулю і часнык.

    Нарэзаць фенхель і цыбулю тонкімі лустачкамі, а часнык - саломкай.

    Вымыць гарачай вадой цытрыну, абсушыць яе, нарэзаць спачатку

    кружкамі, затым кожны кружок разрэзаць напалову. Усе падрыхтаваныя

    прадукты пакласці ў міску. Растаўчы ў ступцы насенне каляндры,

    зерне белага і духмянага перцу, змяшаць з лаўровым лістом, віном,

    цытрынавым сокам і аліўкавым алеем. Атрыманым марынадам заліць

    рыбу і гародніну. Накрыць вечкам і пакінуць на 2-3 гадзіны (час ад

    часу асцярожна змешваць). Выняць і старанна абсушыць рыбу.

    Выняць таксама лустачкі цытрыны і лаўровы ліст і часова адкласці.

    Адкінуць на сіта гародніну, вадкасць сабраць. Рыбу з усіх бакоў

    злёгку пасаліць, паперчыць і пасыпаць мукой. Разагрэць на патэльні

    трохі алею і за 2-3 хвіліны абсмажыць у ім з усіх бакоў рыбу.

    Лустачкі выняць і пакласці ў неглыбокую міску. На тым жа тлушчы

    злёгку абсмажыць гародніну, не даводзячы яе да поўнай гатовасці.

    Уліўшы марынад, закіпяціць і варыць 2 хвіліны. Заправіць мёдам,

    соллю і перцам. Рыбу заліць гарачым марынадам. Лісточкі каляндры

    вымыць халоднай вадой, абсушыць і пакласці ў марынад. Даць

    настою астыць. Перад падачай стравы на стол пачысціць радзічыё

    і ачысціць агурок. І тое і іншае нарэзаць вельмі тонкімі палоскамі і

    пасыпаць імі рыбу. Дадаць лустачкі цытрыны і лаўровае лісце.

    Рыба падаецца ў марынадзе.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з рыбы | Дабавіў: wawkalaki (29.11.2016)
    Праглядаў: 24 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar