-1 зубчык часныку, парэзаны напалову
-30 г сметанкавага масла
-1 кг рассыпістай бульбы, тонка парэзанай
-1 пучок шніт-цыбулі (зялёнай, дробна парэзанай)
-300 мл тлустых слівак
-300 мл смятаны
-100 мл малака
1. Разагрэць духоўку да 160 гр. С. Нацерці долькай часныку форму для запекання, затым вышмараваць маслам.
2. Затым паскладаць бульбу пластамі, пасыпаючы соллю, перцам і паловай цыбулі. Пакінутую цыбулю і часнык пакласці ў рондаль, заліць малаком, сліўкамі і смятанай. Паставіць на агонь. Калі амаль закіпіць, зняць з агню. Затым паліць сумессю бульбу праз сіта, каб адкінуць цыбулю і часнык.
3. Пакласці зверху парэзанае кавалачкамі сметанкавае масла і запякаць павольна 1 1/2 гадзіны. Калі бульба лёгка пратыкаецца відэльцам, яна гатова.
|