для дранікаў:
-бульба - 6 шт.
-яйка - 1 шт.
- мука - 1 ст.л.
- рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-спецыі - па густу,
-соль - па густу,
-перац - па густу
- алей (для смажання).
для начыння:
-шампіньёны – 200 г
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-сыр смятанкавы – 100 г.
Прыгатуем начынне: для гэтага дробна нарэжам свежыя шампіньёны, адну цыбулю. Абсмажым на патэльні з мінімальнай колькасцю алею грыбы і цыбулю. Калі начынне будзе гатовае, выкладзем яго на талерку і дамо трохі астыць, затым умяшаем у яго 100 грам смятанкавага сыра. Натром бульбу на дробнай тарцы, адціснем увесь сок, бо менавіта з-за соку бульба цямнее. Ва ўжо адціснутую бульбу натром 1 вялікую цыбуліну, дадамо яйка, лыжку мукі, соль і перац па густу. Зараз прыступім да падрыхтоўкі дранікаў. Бяром (прама рукамі) бульбяную масу і выкладваем у сярэдзіну грыбнае начынне, зашчыпваем краі і фармуем катлетку. Абсмажваем на патэльні з двух бакоў да румянай скарыначкі, затым змяншаем агонь да мінімуму, зачыняем вечкам і смажым да гатовасці. Падаваць са смятанай і зелянінай.
|