- 1 курыца,
- піва светлае бутэлькавае - 1 слоік,
- грыбы свежыя (замарожаныя) - 300 г,
- замарожаны зялёны гарошак - 1 пакет,
- морква - 300 г,
- цыбуля - 2 шт.,
- зеляніна: пятрушка,
- салера- 1 пучок,
- базілік - 1 пучок,
- часнык- 7- 2 зубчыка,
- соль, - чорны перац,
- 1 шклянка смятаны,
- трохі алею.
Нагрэць вялікую патэльню, у ёй растапіць алей і злёгку абсмажыць моркву, цыбулю і грыбы, нарэзаныя кубікамі, дадаць зялёны гарошак, падрыхтаваную курыцу (можна цалкам, можна парэзаць), злёгку пасаліць і паперчыць, пакласці ў латок на гароднінную "падушку", выліць слоік піва і паставіць у духоўку прыкладна хвілін на 40-50 (першыя 15 хвілін на моцным агні без вечка, затым агонь паменшыць і накрыць вечкам), затым дадаць смятану, пасечаную зеляніну, дробна парэзаны часнык, пры неабходнасці дасаліць і даперчыць, стамляць у духоўцы яшчэ хвілін 15 да гатовасці курыцы.
|