-1 баранавая ножка
- соль
- 2 ст. л. мукі
- 3 ст. л. сметанкавага масла
- 5-6 маладых цыбулін
- 1 зубчык часныку
- чорны перац
- 0,25 л сухога белага віна
- 500 г грыбоў
Вымыць баранавую ножку, пасаліць і злёгку нацерці мукой. Растапіць сметанкавае масла ў вялікім рондалі для тушэння і абсмажыць мяса з усіх бакоў. Ачысціць цыбулю і часнык, дробна насекчы. Засыпаць у той жа рондаль і абсмажыць да празрыстасці; заправіць перцам, заліць віно. Тушыць мяса пад вечкам на слабым агні прыкладна 40 хвілін. Тым часам хутка, але старанна прамыць грыбы, папрамакаць, пачысціць і нарэзаць лустачкамі. Злёгку пасыпаць грыбы мукой, закласці ў рондаль з мясам і тушыць усё разам пад вечкам яшчэ 40 хвілін. Выкласці мяса і грыбы на талерку. Пакінуты ў рондалі сок перамяшаць венічкам, адлучаючы ад дна; заправіць соллю і перцам. Заліць мяса соусам. Нататкі: * Асабліва падыходзяць лісічкі, радоўкі * Час падрыхтоўкі: каля 2 гадзін * Час на марынаванне: каля 24 гадзін * Падаецца з зялёнай фасоллю
|