-грыбы дунькі - колькі сыдзе
Для расола:
-вада – 1 л
-соль – 2 ст. лыжкі
-лаўровы ліст - па густу
Грыбы дунькі перабярыце, добра прамыйце, вымачыце і толькі потым варыце ў горка-салёным расоле 30-40 хвілін. Пасля гэтага прамыйце грыбы ў гарачай вадзе і сварыце ў салёным расоле з лаўровым лістом. Затым шчыльна складзіце грыбы ў слоікі, накрыйце вечкам і стэрылізуйце 1 гадзіну. Пасля гэтага слоікі закруціце, астудзіце і пастаўце ў прахалоднае месца. Перад падачай на стол запраўце грыбы дунькі расолам з воцатам і часныком.
Да ведама: грыбы дунькі утрымліваюць яд, які разбурае чырвоныя крывяныя цельцы і можа прывесці да белакроў’я. І, нават, пасля такой апрацоўкі грыбы утрымліваюць яд. Вам вырашаць есці гэтыя грыбы ці не.
|