- 500 г грыбоў,
- 1-2 цыбуліны,
- 30 г сметанкавага масла,
- 1 жаўток,
- 100-150 г смятаны,
- соль - па густу,
-чорны перац - па густу,
-кроп - па густу.
Свежыя грыбы абліць кіпенем, нарэзаць брусочкамі, пакласці ў рондаль. Нарэзаць паўколамі цыбулю, падсмажыць на сметанкавым масле, змяшаць з вешанкай, дадаць трохі вады, пасыпаць чорным перцам і тушыць 30-35 хвілін. Заправіць смятанай і патушыць яшчэ 5- 7 хвілін. Яшчэ лепш заправіць смятанай, размешанай з нацёртым сырам, яечным жаўтком і дробна нарэзанай зелянінай кропу (без дадатковага тушэння).
|