Статыстыка |
Анлайн усяго: 3 Гасцей: 3 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 147 Паказана матэрыялаў: 101-147 |
Старонкі: « 1 2 3 |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Прамыўшы добранька крупу заліць яе кіпенем, пасаліць, закіпяціць некалькі разоў, памешваючы, затым накрыць і паставіць у духоўку або печ. Асобна падаць сметанкавае масла. |
Працёршы 1 фун. дробных грачаных круп з 2 яйкамі, раскласці на вялікай талерцы; |
Каб прыгатаваць смачную грачаную кашу па-руску па простым рэцэпце, трэба ў алюмініевы рондаль з закругленым дном усыпаць частку грачаных круп, уліць 2 часткі халоднай вады і паставіць на вялікі агонь. |
Сухія грыбы стаўчы ў пыл, дадаць у ваду, у якой будзем варыць грэчку. Грэчку засыпаем у кіпень і варым да гатовасці ( вада, г. зн. грыбны булён, павінна ўся выпарыцца, гатовыя крупы не прамываць!) |
У кіпячую падсоленую ваду засыпаць грачаныя крупы, змяшаць, выдаліць шумоўкай усплыўшыя зерні. |
Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Яйкі зварыць укрутую, ачысціць, разрэзаць напалову, а затым кожную палову нарэзаць на тонкія лустачкі. |
Зварыць рассыпістую кашу. Цыбулю нарэзаць кольцамі і абсмажыць па раслінным алеі да залацістага колеру. |
Прыгатаваць рассыпістую грачаную кашу. Каша можа быць нават зварана напярэдадні. Разагрэць кашу на патэльні з сметанкавым або чухонскім маслам. |
На патэльню пакласці 1 ст. лыжку масла, растапіць яго і ўсыпаць крупы. Патэльню паставіць на пліту (на слабы агонь) або ў духоўку. |
Перш за ўсё адварваем ялавічыну. Апускаем кавалачак мяса ў халодную ваду, чакаем калі закіпіць. Пажадана праварыць мяса некалькі хвілін і зліць першы булён, бо ў булён пераходзяць розныя шкодныя хімічныя рэчывы. |
У рондаль уліць ваду, пасаліць, закіпяціць. У кіпячую падсоленую ваду засыпаць грачаныя крупы, змяшаць, выдаліць шумоўкай усплыўшыя зерні і, перыядычна памешваючы, варыць да загусцення 15-20 хвілін. |
Зварыць рассыпістую грачаную кашу і добра яе астудзіць. Халодную кашу раскласці ў талеркі і заліць малаком. (крыніца: Кніга аб смачнай і здаровай ежы) |
Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Лівер (лёгкае) прамыць, пакласці ў рондаль, заліць вадой, пасаліць і варыць пры ціхім кіпенні 1-1,5 гадзіны да мяккасці. |
Грэчку добра прамыць пад праточнай вадой, заліць 2,5 шклянкамі кіпячонай вады. |
Сухія грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у ёй на 1-1 1/2 гадзіны. |
Сушаныя грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у вадзе на 1 гадзіну. |
Падрыхтаваныя грыбы дробна нарэзаць, заліць вадой і давесці да кіпення. |
Сухія грыбы прамыць, скласці ў рондаль, заліць 3 шклянкамі халоднай вады і пакінуць у вадзе на 1 - 1 1/2 гадзіны. Калі грыбы набрыняюць, выняць іх з вады, дробна нарэзаць, пакласці зваротна ў тую ж ваду, пасаліць і паставіць варыць. |
Сухія грыбы перабраць, вымыць і замачыць у халоднай вадзе на 1-2 гадзіны. |
3 шклянкі дробных грачаных круп працерці з 2 яйкамі і падсушыць, вымешваючы лыжкай. |
Прыгатаваць кашу ў мікрахвалеўцы вельмі хутка і проста. Крупу трэба дбайна прамыць, перакласці ў посуд вялікай ёмістасці (1-1,5 л). Заліць вадой і пакінуць на 30 хвілін. |
Падсмажце крупы да храбусткага стану на сухой патэльні або ў раслінным алеі. |
Варыцца , як манная каша , але даўжэй - 20-30 хвілін. Не забываем памешваць. |
Ў 2-літровы смажыльны неметалічны рондаль наліць ваду і пакласці соль. Рондаль павінен быць вялікі, бо каша значна павялічыцца ў аб'ёме. |
Крупу заліць вадой і варыць на слабым агні да выварвання вады і поўнага загусцення кашы. |
Ў 2-х літровы гарачатрывалы рондаль наліць гарачую ваду і пакласці соль. Рондаль павінен быць вялікі, бо каша значна павялічыцца ў аб'ёме. |
Крупу заліць вадой і варыць на слабым агні да выварвання вады і поўнага загусцення, затым у два прыёма даліць гарачым малаком і, працягваючы памешваць, варыць да загусцення, пасаліўшы. |
Дробна нашаткуйце мяса вострым нажом. Давядзіце падсоленую ваду да кіпення ў вялікім рондалі. |
Ў злёгку падсоленай вадзе разварыць "Геркулес" да глейкай кашы, здымаючы ўвесь час пену, якая з'яўляецца на паверхні, нават калі яшчэ не пачне кіпець. |
Старанна размяшаць усе інгрэдыенты, акрамя сухафруктаў, у вялікай місцы. Роўна раскласці на вялікай патэльні. |
Рэжым магутнасці - поўная магутнасць. Засыпаць аўсяныя шматкі ў посуд, дадаць трохі вады і грэць 8 хвілін, памешваючы. |
Апельсіны памыць. Адзін апарыць кіпенем і нацерці цэдру гэтага апельсіна на дробнай тарцы, выціснуць з яго сок. Ачысціць другі апельсін, падзяліць яго на долькі і адкласці. |
Ў кіпячую ваду ўсыпаць аўсяныя шматкі, цукар, соль па густу, вычышчаныя арэхі. Варыць 15 мінут, памешваючы. Да стала падаваць гарачай. |
Крупу засыпаць у посуд і старанна прамыць, некалькі разоў змяняючы ваду. |
Малако выліць у міску і давесці да кіпення. Дадаць аўсяныя шматкі і варыць на павольным агні 5-7 хвілін. |
Субпрадукты (лёгкія, сэрца) адварыць у падсоленай вадзе і прапусціць праз мясасечку. |
У кіпячую сумесь малака і вады ўсыпаюць аўсяныя шматкі, здробненыя карані дзівасіла, цукар, соль. Вараць да гатовасці на павольным агні. |
Злучыць ваду, аўсяныя шматкі, садавіну, цукар і соль у шкляным рондалі. Зачыніць. |
На дно вялікай формы кладзём пласт садавіны (ківі, апельсіны, яблыкі). Другі пласт - салодкі соус, ці трохі вадкага варэння, у залежнасці ад таго што вам падабаецца. |
Шклянку аўсяных круп сварыць у 3 шклянках малака, даліць яшчэ 3 шклянкі кіпячага малака. |
На сталую порцыю бярэцца шклянка добрых шматкоў, 300-350 грам вады, густая згушчонка і садавіна па густу. Ваду кіпяціць, у ёй растварыць 3-4 поўных гарбатных лыжкі згушчонкі, засыпаць шматкі, дробна парэзаную садавіну і потым варыць, як звычайна. |
Высыпаць аўсяныя шматкі ў круглую шкляную пасудзіну. Змясціць у печ на 4 хвіліны пры 100%. Перамяшаць два разы. |
Неабчышчаны апельсін абліць кіпенем, нарэзаць скарынку саломкай. У рондальчыку закіпяціць малако з апельсінавай скарынкай, цукрам, лікёрам, карыцай і міндалем. |
Шклянку вады і шклянку малака закіпяціць, пасаліць, дадаць лыжку мёда, усыпаць тры чвэрці шклянкі геркулеса і варыць на слабым агні, памешваючы пакуль каша не згусне. |
Малако {суцэльнае або разведзенае вадой) нагрэць да кіпення, дадаць соль, цукар, размяшаць, засыпаць падрыхтаваныя крупы і варыць, памешваючы, пры слабым кіпенні на працягу 15-20 хвілін. |
Малако {суцэльнае ці разведзенае вадой) нагрэць да кіпення, дадаць соль, цукар, размяшаць, засыпаць падрыхтаваныя крупы і варыць, памешваючы, пры слабым кіпенні на працягу 15-20 хвілін. |
Падрыхтаваныя крупы ўсыпаць у кіпячую ваду з соллю і цукрам і варыць, памешваючы, датуль, пакуль каша не стане густой. |
|