Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Лекавая кухня

    ЛІМОННІК КІТАЙСКІ З МЁДАМ

    Выкарыстоўваюць як стымулюючы і танізавальны сродак пры разумовай і фізічнай стоме, дэпрэсіўных станах, дрымотнасці, для падвышэння вастрыні зроку і ахоўных сіл арганізма.

    Лімоннік утрымоўвае шмат вітаміна С (у 100 г сухіх ягад да 58 г вітаміна С), мікраэлементаў.

    Часцей за ўсё ўжываюць спіртовую настойку з пладоў і насення лімонніка (1:5 на 95%-ном спірту) па 20-30 капель ці парашок з высушаных пладоў і насення па 0,5 г за 15-30 хвілін да ежы 2-3 разы ў дзень.

    Мёд жа прымаюць падчас ежы (напрыклад, у выглядзе напоя) па 25-35 г тры разы ў дзень.

    З ягад лімонніка кітайскага можна прыгатаваць напой, а з лісця і кары заварваць гарбату, якая валодае далікатным цытрынавым водарам, і піць яе з мёдам.

    Катэгорыя: Лекавая кухня | Дабавіў: wawkalaki (13.08.2014)
    Праглядаў: 344 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar