Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    СЫР СЕН-МАРСЕЛЕН

    -малако суцэльнае - 6 л

    -малочнакіслыя культуры мезафільныя араматаствараючыя - па 1/4 г. лыжкі

    -парашок белай пеніцылінавай цвілі - 1/8 г. лыжкі

    -* цвіль малочная - 1 дробка

    -закваска сычужная вадкая - 1/8 г. лыжкі

    -соль для кансервавання ці крупназярністая - 4 г. лыжкі

     

    на 600 г

    Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі, мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце.

    У вялікім рондалі на слабым агні нагрэйце малако, злёгку памешваючы, да 24 °С. Зніміце рондаль з пліты. Малочнакіслыя культуры, белую і малочную цвіль пакладзіце на паверхню малака і дайце яму пастаяць каля 5 хвілін для згортвання.

    Карыстаючыся шумоўкай, рухамі зверху ўніз акуратна перамесціце культуры на дно, не ўзбоўтваючы малако. Сычужную закваску развядзіце 1 сталовай лыжкай (15 мл) халоднай вады і дадайце ў малако.

    Рухамі зверху ўніз перамесціце закваску на дно і добра перамяшайце сумесь. Накрыйце рондаль з малаком вечкам і вытрымаеце 12 гадзін. З дапамогай нажа з доўгім лязом і шумоўкі нарэжце тварог у рондалі кубікамі па 2,5 см.

    Для гэтага спачатку нажом нарэжце яго вертыкальна палоскамі шырынёй 2,5 см. Затым нарэжце такімі ж палоскамі, але ўжо перпендыкулярна першым, каб на паверхні тварагу атрымаліся квадрацікі.

    Пасля гэтага шумоўкай зразайце верхні пласт тварагу на глыбіню 2,5 см так, каб атрымаліся кубікі. Аналагічна нарэжце пакінуты тварог. Пакіньце тварог на 5 хвілін для аддзялення сыроваткі.

    Тварогавую масу выкладзіце шумоўкай невялікімі порцыямі ў адмысловыя конусападобныя формачкі для сыра з адтулінамі. Перад укладваннем чарговай порцыі давайце магчымасць сцячы сыроватцы з папярэдняй.

    Прыгатуйце кантэйнер для сушкі сыра. Вам спатрэбіцца вялікі (30 л) пластыкавы (не каляровы) кантэйнер для захоўвання ежы з вечкам. Змясціце падстаўку для выпечкі ўнутр кантэйнера.

    Усталюйце формачкі на рашотку ў кантэйнер і пакіньце тварог для аддзялення сыроваткі на 6 гадзін пры пакаёвай тэмпературы. Затым формачкі перавярніце. Паверхню тварагу пасоліце 1/4 гарбатнай лыжкай солі і пакіньце формачкі з тварагом яшчэ на 6 гадзін.

    Ізноў перавярніце, пасаліце тварог з другога боку і пакіньце ў кантэйнеры яшчэ на 6 гадзін. У кантэйнер на металічную падстаўку засцелеце цыноўку для сыра ці бамбукавую цыноўку для сушы (перад выкарыстаннем апрацуйце).

    Тварог выміце з формачак, выкладзіце на цыноўку, зачыніце кантэйнер вечкам і пакіньце сыр яшчэ на 48 гадзін. Перагортвайце штодня, выдаляючы вылучыўшуюся сыроватку з дна кантэйнера папяровым ручніком.

    Пасля гэтага сыр пакіньце спець пры 16 °С і вільготнасці 80% на працягу 2 тыдняў. Перагортвайце штодня, выдаляючы вылучаючуюся сыроватку.

    Сыр павінен пакрыцца светлай пухнатай цвіллю. Спакуйце яго ў фальгу і захоўвайце ў халадзільніку на працягу 6 тыдняў.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 316 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar