-вада - 4 л
-цукар - 300 г
-абрыкос - 400 г
-яблыка - 300 г
-вішня - 150 г
-чарэшня - 150 г
-цытрына - 0.5 шт
Невялікую колькасць абрыкосаў падрыхтуйце да варкі. Яблыкі ачысціце ад лупіны, разрэжце іх на долькі.
Пастаўце на агонь рондаль з вадой і, калі яна закіпіць, засыпце ў яе цукар, пакладзіце ў кіпячы сіроп яблыкі і варыце на павольным агні на працягу 25 хвілін.
Пакуль варацца яблыкі, перабярыце невялікую колькасць вішні і чарэшні і выдаліце з іх костачкі. Гэта можна зрабіць перад тым, як паставіце варыцца яблыкі.
Калі да поўнай гатовасці яблыкаў застанецца 10 хвілін, дадайце абрыкосы і праз 5 хвілін вішню з чарэшняй.
Як толькі ўзвар сварыцца, выцісніце ў яго сок з паловы цытрыны і зачыніце вечкам.
|