-1 кг салодкага перцу,
-150 г карэнняў пятрушкі,
-150 г салеры,
-150 г кветкавай капусты,
-3 зубчыка часныку,
-соль,
-перац па густу.
Перац вымыць, выдаліць насенне, разрэзаць плады ўздоўж на 4-5 частак. Карэнні вымыць, ачысціць і нарэзаць кружочкамі ці саломкай.
Кветкавую капусту вымыць у падсоленай вадзе і разабраць на невялікія суквецці.
У падрыхтаваны посуд пакласці на дно часнык і пластамі перац, карэнні і кветкавую капусту. Кожны пласт гародніны перасыпаць соллю і чорным перцам.
Гародніну ўшчыльніць, пакласці на іх кружок і прыгнёт. На наступны дзень, калі гародніна пусціць сок, заліць іх гарачым марынадам (на 1 л вады 1 ст. лыжка воцату, па 30-40 г солі і цукру, 1-2 лаўровых ліста) і зноў пакінуць на 12-15 гадзін.
Затым давесці заліванне да кіпення і ў гарачым выглядзе выліць у посуд з гароднінай. Так прарабіць яшчэ 2 разы.
У апошні раз гародніну паскладаць у шкляныя слоікі "па плечыкі", заліць гарачым марынадам і пастэрызаваць літровыя слоікі 15-20 хвілін.
|