-свежыя казлякі - 1 кг
-0,5 вады,
-3 г. лыжкі солі,
-2-2,5 г. лыжкі цукру,
-3 ст. лыжкі воцату 9%,
-3 гарошыны перцу,
-3 гваздзічкі,
-1 лаўровы ліст,
-сушоны кроп,
-1 зубчык часныку.
Грыбы перабраць, пачысціць, добра прамыць некалькі разоў, буйна нарэзаць кубікамі, затым сварыць і яшчэ раз прамыць.
Пакуль варацца грыбы, закіпяціць ваду і спецыі, дадаць грыбы, варыць 5 хвілін, затым выключыць і дадаць воцат, закруціць у слоікі.
Захоўваць марынаваныя казлякі ў прахалодным месцы.
|