-грыбы свежыя шчыльныя - колькі сыдзе
Для залівання:
-вада - 1 л
-воцат 8%-вы – 1 шклянка
-цытрынавая кіслата – 1 ст. лыжка
-соль - 0.5 г. лыжкі
Вычышчаныя грыбы прамыйце, буйныя разрэжце на 2 ці 4 часці і адварыце ў вадзе, дадаўшы ў яе соль і цытрынавую кіслату. Затым грыбы выміце шумоўкай, спаласніце халоднай вадой і добра прасушанымі раскладзіце па слоіках да вышыні на 1,5 см ніжэй края.
Заліце расолам, прыгатаваным з грыбнога адвара, дадаўшы ў яго воцат, слоікі зачыніце вечкамі і стэрылізуйце. Час стэрылізацыі пры тэмпературы да 100 °C - 20-25 хвілін. Па канчатку стэрылізацыі слоікі неадкладна астудзіце.
Праз 2 дні грыбы стэрылізуюць ізноў на працягу 45-50 хвілін пры тэмпературы 100 °C. Для працяглага захоўвання стэрылізацыю праз 2 дні паўтараюць (45-50 хвілін пры 100 °C). Грыбы захоўваюць у прахалодным месцы.
|