-грыбы – 1 кг
-соль буйная – 50 г
Для гэтага спосабу засолкі асабліва важна вільготнасць, а дакладней - яе адсутнасць. Грыбы не мыюць, а толькі старанна чысцяць ад смецця.
Затым іх вельмі шчыльна ўкладваюць у бочачку ці вялікі шкляны слоік і перасыпаюць сухой соллю.
Зверху кладуць баваўняную тканіну, а на яе - драўляны кружок, на які ставяць груз. Паступова з грыбоў пачынае вылучацца сок.
Ніякіх рэзкіх затавак у салёныя грыбы не кладуць, каб не перабіць натуральны водар лесу.
Сок павінен выступіць над гнётам і пакрыць грыбы зверху. Салёныя такім спосабам грыбы можна ўжываць у ежу ўжо праз 2 тыдні.
Захоўваюць салёныя грыбы ў халадзільніку.
|