-ножкі перарослых апенек - 1 кг;
-алей - 1 л;
-соль па густу.
Такая ікра з апенек рыхтуецца з вельмі буйных грыбоў, якія нават можна лічыць перарослымі. У тым яе асаблівасць. Капялюшыкі ў яе не ўваходзяць - з капялюшыкаў можна прыгатаваць асобную страву.
Адварваем у падсоленай вадзе буйныя апенькі, у якіх доўгія і тоўстыя ножкі. На гэта нам запатрабуецца каля паўгадзіны. Калі грыбы сварацца, адкідваем іх у друшляк і даём сцячы вадзе.
Пасля пракручваем праз мясасечку. Бяром вялікую патэльню, наліваем у яе алей і кладзём атрыманы фарш з грыбоў, солім па густу і добранька абсмажваем на павольным агні, увесь час памешваючы.
Прыкладна дваццаць хвілін на гэта ўсё нам будзе трэба. У асобны посуд (лепш рондаль з тоўстым дном) заліваем алей (алею трэба ўзяць гэтулькі, каб хапіла на ўсе грыбы), пракаліваем яго.
Грыбы раскладваем па слоіках, заліваем гарачым маслам, стэрылізуем і тут жа закочваем.
|