-1 кг маслят,
-1 л вады,
-2 ст.л. цукру,
-4 г.л. нейёдыраванай солі,
-6 долек часныку,
-3 г.л. воцатнай эсэнцыі,
-1 лаўровы ліст,
-чорны перац гарошкам,
-4 ст.л. алею,
-гваздзіка.
Маслята ачысціце, зніміце з капялюшыкаў скурку, вымыйце і адварыце на працягу 40 хвілін, увесь час здымаючы ўтвараючуюся пену. Гатовыя грыбы адкіньце на друшляк.
У рондаль уліце 1 літр чыстай вады, дадайце цукар, соль, воцат, лаўровы ліст, перац, гваздзічку і алей. Давядзіце атрыманую сумесь да кіпення і выкладзіце грыбы ў кіпячы марынад.
Варыце, перыядычна памешваючы, на працягу 20-25 хвілін. У канцы варкі дадайце вычышчаны і нарэзаны тонкімі пласцінкамі часнык.
Зніміце рондаль з пліты, грыбы з марынадам выкладзіце ў стэрылізаваныя слоікі, закатайце іх, перавярніце слоікі на вечкі, накрыйце коўдрай і дайце астыць.
Захоўвайце марынаваныя маслята ў прахалодным месцы.
|