-5 кг свежых маслят,
-2 ст.л. свежавыціснутага цытрынавага соку,
-1 лаўровы ліст,
-5 гарошын чорнага перцу,
-1 г. л. цукру,
-100 мл воцату 9%,
-4 ст.л. нейёдыраванай солі.
Ачысціце грыбы ад смецця, зніміце з капялюшыкаў скурку, калі грыбы буйныя, то адрэжце ножкі, старанна вымыйце. Буйныя капялюшыкі разрэжце напалову ці чвэртачкамі.
Падрыхтаваныя грыбы выкладзіце ў ваду з даданнем 1 ст.л. солі і цытрынавага соку. Праз некаторы час старанна прамыйце маслята і перакладзіце ў рондаль з чыстай вадой.
Дадайце 1 ст.л. солі, давядзіце да кіпення і адварыце на працягу 20 хвілін. Гатовыя грыбы адкіньце на друшляк. Падрыхтуйце стэрылізаваныя слоікі, выкладзіце ў іх 1 лаўровы ліст, перац, зверху шчыльна паскладайце маслята.
Прыгатуйце марынад з 500 мл вады, 2 ст.л. солі, цукру і воцату. Атрыманую сумесь давядзіце да кіпення і адразу заліце слоікі з грыбамі, накрыйце вечкамі і стэрылізуйце 40 хвілін, затым закатайце слоікі, перавярніце іх на вечка і накрыйце да поўнага астывання.
|