-10 л. рондаль маслят,
-7-8 лаўровых лістоў,
-5-7 парасонікаў кропу,
-15-20 гарошын чорнага перцу,
-5-7 гарошын духмянага перцу,
-3-5 гваздзічкі,
-маленькая жменя зерняў гарчыцы,
-2 ст.л. нейёдыраванай солі,
-1 ст.л. без горкі цукру,
-100 г воцату 9%.
Маслята ачысціце ад травы і зямлі, старанна прамыйце, не здымаючы скурку з капялюшыкаў. Калі грыбы дробныя, то можна выкласці іх у рондаль цалкам, калі буйныя ці сярэднія, то неабходна іх парэзаць.
Напоўніце рондаль вадой даверху і давядзіце да кіпення. Па меры уварвання грыбоў можна дадаць яшчэ вады, пры гэтым не забываючы ўвесь час здымаць пену.
Варыце маслята на працягу 40-45 хвілін, пасля чаго дадайце спецыі – лаўровы ліст, кроп, перац, гваздічку, сухую гарчыцу ў зернях, соль, цукар і воцат. Соль і цукар можна дадаць па густу, аднак марынад павінен атрымацца трохі перасоленым.
Пасля таго як спецыі дададзены, варыце грыбы яшчэ 15 хвілін і зменшыце агонь да мінімуму. Тым часам падрыхтуйце стэрылізаваныя слоікі і палоўнік. Увесь час памешваючы грыбы, палоўнікам разліце змесціва па слоіках і адразу закатайце іх вечкамі, перавярніце дагары дном і ахініце коўдрай.
Слоікі з маслятамі, марынаванымі па гэтым рэцэпту, можна захоўваць пры пакаёвай тэмпературы!
|