Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    РЫЖЫКІ МАРЫНАВАНЫЯ I

    -грыбоў - 1 кг

    для марынаду:

    - вады - 150 г

    - цытрынавай кіслаты - 1.5 г

    - солі - 7 г.

     

    Свежыя рыжыкі сартаваць па памеру, выдаліць прыстаўшае лісце, пераспелыя і сапсаваныя грыбы. Затым абрэзаць карэньчыкі, разрэзаць вялікія грыбы (капялюшыкі і ножкі) на кавалачкі.

    Дробныя рыжыкі кансерваваць цэлымі. Каб папярэдзіць пацямненне вычышчаных і нарэзаных грыбоў, да кладкі іх захоўваць у 2%-вым растворы сталовай солі (20 г солі на 1 л вады).

    Доўга трымаць у салёнай вадзе не варта, бо капялюшыкі грыбоў хутка ўбяруць ваду. Пасля гэтага грыбы прамыць, даць сцячы вадзе і варыць на працягу 15 хвілін у марынадзе.

    У летнія слоікі паскладаць грыбы і заліць прафільтраваным марынадам, у якім грыбы варыліся. Напоўненыя слоікі накрыць падрыхтаванымі вечкамі, змясціць у рондаль з летняй вадой (60 С) і стэрылізаваць: паўлітровыя слоікі - 65 хвілін, літровыя - 85 хвілін.

    Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна закочваюць, правяраюць якасць укручвання і астуджаюць. Астуджэнне паветранае.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 337 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar