-рыжыкі
РАСОЛ:
- 1 л вады
-1 ст.л.з горкай солі
-перац гарошак і духмяны - па 5 шт
-2-3 лаўровых ліста
-2 гваздзічкі
-4-5 кавалачкаў карыцы
-2-3 ліста парэчкі
Рыжыкі рэкамендуюць саліць сырымі, так яны захоўваюць непаўторны іглічны водар і вастрыню. Але, нажаль, яны пры такім засоле губляюць свой дзіўны сонечны колер.
А вось пры засолцы гарачым спосабам яны застаюцца рудымі, моцнымі, і вельмі добра захоўваюцца.
Рыжыкі трэба добранька памыць і адварыць 10-15 хвілін у добра падсоленай вадзе: Адкінуць іх на сіта і прамыць халоднай вадой, даць вадзе сцячы.
Давесці да кіпення расол (калі вы любіце больш салёныя грыбы - можаце солі дадаць па густу).
Выкласці ў расол грыбы і варыць на маленькім агні 10-15 хвілін, раскласці па стэрылізаваных слоіках, зачыніць і перавярнуць да астывання.
Такія грыбочкі можна есць практычна адразу, а захоўваць іх можна нават без халадзільніка.
|