-10 кг свежых апенек
-0,5 кг солі
-20 г лаўровага ліста
-120 гарошын духмянага перцу
-180 г кропу
-180 г шаткаванай цыбулі
Ножкі неабходна адлучыць ад капялюшыкаў, рэзаць таўшчынёй 1-2 сантыметра, змяшаць з капялюшыкамі, памыць і на 20 хвілін апусціць у падсолены кіпень, лічачы з самага пачатку кіпення (памятайце, што грыбы пры варцы пачынаюць цямнець).
Далей адкідваюць іх на рэшата, пасля прыступаюць да засолкі, папярэдне астудзіўшы грыбы.
У загадзя падрыхтаваную пасудзіну змяшчаюць на дно розныя рэзкія затаўкі (перац, цыбулю, лаўровы ліст, кроп), а затым вырабляюць кладку грыбоў пластом 5 сантыметраў, іх - пасыпаюць соллю і спецыямі.
Так варта ўкладваць некалькі пластоў апенек. Завяршаецца наша кладка накладаннем грузу, кружка і сурвэткі. Такім чынам, мы прыгатавалі смачную ежу!
|