-грузды чорныя - 5 кг
-парасонікі кропу
-часнык - 15 зубчыкаў
-соль - 10 ст.л.
-лаўровы ліст
-чорны перац - 15-20 гарошын
-лісце чорнай парэчкі - 20 штук
Перад засолкай трэба старанна вымыць грузды, вымачыць 3-5 сутак, буйныя нарэзаць на часткі. Зараз прамываем зеляніну, чысцім часнык, затым наразаем яго.
Кіпяцім падсоленую ваду і кладзём грыбы ў яе, варым 10-15 хвілін. На дно стэрылізаваных слоікаў насыпаем трохі солі, перац гарошкам, парасонік кропу, ліст чорнай парэчкі і зверху адзін пласт груздоў.
Затым пасыпаем соллю, кладзём перац, часнык, лаўровы ліст, пласт грыбоў, і працэдура паўтараецца.
Усё гэта неабходна ўшчыльніць, затым заліваем вадой, у якой варыліся грыбы, каб выйшла ўсё паветра, і зачыняем пракіпячоным поліэтыленавым вечкам.
Як слоікі астынуць, прыбіраем ў халадзільнік. Есці грыбы можна праз паўтара месяца.
|